Fàilte - Welcome - Welkom

Simple, fresh & tasty

Proef de Schotse Hooglanden in de Drentse Hooglanden

Heerlijke  en  authentieke  Schotse  gerechten

Voor  aangename  prijzen

Naast gerechten uit Schotland
serveren wij ook diverse Nederlandse gerechten

• Regelmatig is er livemuziek en elke tweede vrijdag van de maand houden wij een whiskyproeverij met passende hapjes
• Voor de kinderen hebben wij een aparte kinderkamer met speelgoed. Zo vermaken zij zich ook prima.

Onze (Scottish) bar:
• Onze whiskybar heeft een ruime en nog steeds groeiende collectie whisky's.
• Op de tap hebben wij Schots bier, pils en diverse soorten speciaalbier.

Bel  voor  info  of  reservering
0593 59 22 05

Onze menukaarten

Cold Starters - Koude voorgerechten

Geserveerd met een ovenvers stokbroodje met kruidenboter

Healthy Smoke

8,75

Salade met gerookte kip, crunchy broadbeans en honing-mosterddressing
Whisky advies: Glen Moray – Chardonnay Cask – Highland 4,50 per glas

Highland Salad*

8,75

Salade met brandnetelkaas, walnoten, appel en balsamicodressing
Whisky advies: Deanston Virgin Oak – Highland 4,10 per glas

* Kan op verzoek ook vegetarisch

Beef Carpaccio

11,25

Flinterdun gesneden ossenhaas met rucola, oude kaas en crunchy broadbeans
Whisky advies: Glen Moray Port Cask Finish – Speyside 4,10 per glas

Salmon Tompouce

8,75

Tompoes van gerookte zalm, kabeljauw en botervis met whiskysaus
Whisky advies: Finlaggan Old Reserve – Islay 4,10 per glas

 
 

Warm Starters - Warme voorgerechten

Geserveerd met een ovenvers stokbroodje met kruidenboter

Crispy Black Tigers

8,75

Gepelde tijgergarnalen in een krokant jasje met koude whiskysaus
Whisky advies: Oban 14 yrs – Highland 6,10 per glas

Crispy Asparagus

8,75

Groene asperges omwikkelt met gerookt spek in een krokant jasje, geserveerd met kaassaus
Whisky advies: The Dalmore 12 yrs – Highland 4,10 per glas

Chicken Wings

6,75

Kippenvleugeltjes met Coca-Cola saus; populair in Edinburgh en Glasgow
Whisky advies: Tamnavulin – Double Cask – Highland 4,80 per glas

″A starter is just an excuse for an extra meal″

 
 

Soep

Forgotten vegetable Soup*

4,50

Bouillon van vergeten groenten met gehaktballetjes of zonder, vergeet ze maar!

* Kan op verzoek ook vegetarisch

Plum Tomato Soup*

4,50

Tomatensoep met basilicum snippers gerookte zalm en ui

Mustard Soup*

4,50

Mosterdsoep met fijne stukjes komkommer en katenspek

″I live on good soup, not on fine words″

 
 

Kindemenu's

Kindermenu’s worden geserveerd met patat, appelmoes en mayonaise inclusief een ijsje in een leuke beker, die je mee mag nemen naar huis.

Keuze uit:

6,50

Kroket, frikadel, kipnuggets, kibbeling of hamburger.

TIP: kinderen kunnen natuurlijk ook voor de SMALL versie van gerechten kiezen

 

Naast de gerechten die op de menukaart staan, heeft onze chef-kok vaak ook nog de ′Chef'Special′. Vraag ons.

″Good food is all the sweeter when shared with good friends″

Reserveer tafel

Vis

Pan Fried Hake

17,75

Gebakken heekfilet met een brandade van gerookte zalm en truffelmayonaise
Whisky advies: Aberlour 10 yrs – Highland 4,60 per glas

Cod with Mustard

18,75

In de oven gegaarde kabeljauwhaasje met grove mosterd en oude kaas
Whisky advies: Jura 10 yrs - Island 4,60 per glas

 

Vegetarisch

Wrap

15,75

Een wrap gevuld met ratatouille en brie
Whisky advies: Glen Moray 8 yrs - Speyside 4,10 per glas

Quiche

15,75

Een sappig taartje met weinig deeg maar goed gevuld met geitenkaas en spinazie
Whisky advies: Famous Grouse Portwood - Blend 3,80 per glas

 

Gerookte producten zijn bij ons huisgerookt. Wij roken namelijk zelf in onze eigen rookoven. Onze mastersmoker Marcel gebruikt verschillende houtsoorten variërend van appelhout tot snippers van oude whiskyvaten.

 

Meat - Vlees

Spareribs (Small)

Small 15,75

Volgens befaamde recept, zoet gemarineerd en gegarneerd met knoglooksaus
Whisky advies: Johnnie Walker – Black Label – Blend 4,60 per glas

Pork Schnitzel (Small)

Small 13,75

Gepaneerde schnitzel met gebakken champignons en ui
Whisky advies: Glengoyne 10 yrs – Highland 4,60 per glas

Pan Fried Beef Liver

17,75

Gebakken stukjes runderlever met spek en uitjes, afgeblust met rode port
Whisky advies: Arran Port Cask Finish – Island 6,90 per glas

Spareribs (Regular)

Regular 18,75

Volgens befaamde recept, zoet gemarineerd en gegarneerd met knoglooksaus
Whisky advies: Johnnie Walker – Black Label – Blend 4,60 per glas

Pork Schnitzel (Regular)

Regular 16,75

Gepaneerde schnitzel met gebakken champignons en ui
Whisky advies: Glengoyne 10 yrs – Highland 4,60 per glas

Braised Lamb Shank

18,75

Zacht gestoofde lamsschenkel met frisse honing-tijmsaus
Whisky advies: Glen Elgin 12 yrs – Speyside 5,50 per glas

Brisket & Beer Belly

18,75

Langzaam gegaard rundvlees en buikspek gelakt met appelstroop en bier
Whisky advies: Singleton of Dufftown – Spey Cascade – Highland 4,60 per glas

 

Pork Schnitzel (XXL)

XXL 19,75

Gepaneerde schnitzel met gebakken champignons en ui
Whisky advies: Glengoyne 10 yrs – Highland 4,60 per glas

 

Grilled - Van de grill

Surf & Turf:

19,75

Malse Runderbiefstuk met gebakken gamba's
Whisky advies: Auchentoshan – Springwood – Lowland 4,50 per glas

Bubble Jock (Small):

Small 14,75

Kalkoenfilet met een warme whiskysaus begeleid door Haggis
Whisky advies: Glen Grant 10 yrs – Speyside 4,60 per glas

Rib Roast

19,75

Varkensrib steak met Smokey BBQ-saus
Whisky advies: Loch Lomond – Peated – Highland 5,35 per glas

Bubble Jock (Regular):

Regular 17,75

Kalkoenfilet met een warme whiskysaus begeleid door Haggis
Whisky advies: Glen Grant 10 yrs – Speyside 4,60 per glas

 

3 gangen menu  45,00

Bij elke gang krijgt u een passend glas wijn, whisky of bier geserveerd

♦ Menu Starter - Voorgerecht:

Beef Carpaccio

Flinterdun gesneden ossenhaas met rucola, oude kaas en crunchy broadbeans
Wijn: Merlot of Whisky: Glen Moray Port Cask Finish of Bier: Grimbergen Dubbel

OF

Crispy Asparagus

Groene asperges omwikkeld met spek in een krokant jasje met kaassaus
Wijn: Chardonnay of Whisky: The Dalmore 12 Yrs of Bier: IPA

♦ Menu Main Dish - Hoofdgerecht:

Bubble Jock

Gegrilde kalkoenfilet met een warme whiskysaus begeleid door Haggis
Wijn: Sauvignon Blanc of Whisky: Glen Grant 10 Yrs of Bier: Grimbergen Blond/p>

OF

Cod with Mustard

In de oven gegaarde kabeljauwhaasje met grove mosterd en oude kaas
Wijn: Sauvignon Blanc of Whisky: Jura 10 Yrs - Island of Bier: Grimbergen Blond

♦ Menu Dessert - Nagerecht:

Chocolatte Madness

Chocoladetaart, chocoladeroomijs en chocoladesaus en slagroom
Wijn: Tawny Port of Whisky: Bowmore 12 Yrs of Bier: Guinness

OF

Blueberries Cheesecake

kaastaartje met blauwe bessen en slagroom
Wijn: Floralis Moscatel Oro Torres of Whisky: Glen Moray 8 Yrs of Bier: Fruitbier

″Food without whisky is called breakfast″

 
 

*SMALL  >  Seniors Menu

Senioren menu (kleinere portie)

Op veler verzoek hebben wij bij een aantal gerechten op onze menukaart een kleinere variant (Small) toegevoegd.
Deze gerechten zijn net zo lekker maar dan zonder dat stuk wat voor de kleine eter net te veel is. Hiermee hopen wij bij te dragen aan het verminderen van voedselverspilling.
Natuurlijk kunt u bij ons ook altijd om een ′doggybag′ vragen. Wij vinden weggooien van voedsel erg jammer.

 

Reserveer tafel

Desserts - nagerechten

Black & White

5,50

Vanilleroomijs met warme chocoladesaus en slagroom

Chocolate Madness

5,75

Chocoladetaart, chocoladeroomijs en chocoladesaus en slagroom

Moonshiner

5,75

Koffieroomijs met whisky cream likeur en slagroom

Blueberries Cheesecake

5,50

Kaastaartje met blauwe bessen en slagroom

Drunken Sailor

5,75

Rum-rozijnenijs overgoten met advocaat en slagroom

Kinderijs

3,95

Vanilleroomijs met slagroom in een vrolijke beker om mee te nemen naar huis

″If we are what we eat than you really are quite sweet″

 

Coffee - Koffie

Scotch Coffee

6,00

Koffie met Drambuie en slagroom

Spannish Coffee

6,00

Koffie met Licor 43 en slagroom

Irish Coffee

6,00

Koffie met Jameson Irish Whisy en slagroom

Italian Coffee

6,00

Koffie met Amaretto en slagroom

French Coffee

6,00

Koffie met Grand Marnier en slagroom

English Coffee

2,25

Sorry, it's Lipton Tea
Heeft u een voorkeur voor een smaakje?

 

Reserveer tafel

Wij hebben ook eeen glutenvrije dinerkaart. Vraag bij onze bediening.
De gerechten op deze menukaart zijn met zorg geselecteerd. Wij gebruiken uitsluitend producten waarvan de producent of leverancier aangeeft dat het glutenvrij is.
Onze medewerkers doen alles om te voorkomen dat uw maaltijd met gluten in aanraking komt.
Dit kan tot gevolg hebben dat uw bestelling iets langer duurt dan de bestelling van andere gasten. Wij hopen op uw begrip.
Op verzoek kunnen wij u informeren over de overige 13 allergenen in relatie tot onze gerechten. hier kunt u glutenvrij eten

Online tafel reserveren? Klik hier

CONTACT

Naar boven