Actie.

Afhaalgerechten met 20% korting!

Alle gerechten kunnen als 'afhaal' besteld worden.
Tussen 12.00 en 16.00 uur bestellen, tussen 17.00 en 20.00 uur ophalen.

 

 

Whiskyproeverijen nu online!  Elke 2e vrijdag van de maand, aanvang 20.00 uur.

Iedereen kan er bij zijn, whisky-ervaring is niet vereist ...

Wat kan je verwachten?
Een online proeverij van Het Wapen van Schotland ziet er als volgt uit:

♦ Tussen 12.00 – 20.00 uur kan jij de tas met de whisky’s, de bijpassende hapjes -denk bijvoorbeeld aan carpaccio of gerookte zalm- en natuurlijk het proefformulier ophalen bij ons restaurant in Hooghalen

♦ Om 21.00 uur gaan we live via de livestream waarvan je de link via je e-mail krijgt.

Livestream
Via deze livestream is er ook een chat die direct wordt bijgehouden. Daar kan jij al je vragen en opmerkingen over de whisky’s plaatsen.

Wanneer?
Vrijdag 13 november
Vrijdag 11 december

 Meld je hier aan voor de proeverij

 

Slàinte (Proost)

Alle onze Whisky's zien? Kijk hier voor de complete whisky lijst!

Wat krijgen we bij ons hoofdgerecht?
Onze hoofdgerechten worden standaard geserveerd met gebakken aardappelen, frites, warme groente en salade in garnituurbakjes.
De bediening zal deze garnituurbakjes met alle plezier voor u aanvullen. Wij brengen u liever tijdens uw diner extra om zo te voorkomen dat we na afloop veel moeten weggooien. Op deze manier hopen wij bij te dragen aan het verminderen van voedselverspilling.

Vis

Hake Fillet

18,25

Gebakken heekfilet met een brandade van gerookte zalm en truffelmayonaise
Whisky advies: Aberlour 10 yrs – Highland 4,60 per glas

Tweed Kettle

19,75 (small 16,75)

Gepocheerde zalmfilet met groene asperges en limoen-koriandersaus
Whisky advies:
Speyburn, Bradan Orach - Speyside 4,00 per glas

Red Bass Fillet

19,25 (small 16,25)

Gebakken roodbaarsfilet op Lochness stamppotje met monstersaus
Whisky advies:
Lochness 5 yrs - Highland 4,60 per glas

 

Pie - Hartige taart

Curry Pie  VEGA 

16,50

Schots hartig taartje gevuld met een vegetarische curry van linzen
Whisky advies: Amrut Single Malt – India 4,60 per glas

Beef Pie

17,50

Schots hartig taartje gevuld met gestoofd rundvlees
Whisky advies: Oban 14 yrs, – Highland 4,60 per glas

Lamb Pie

17,50

Schots hartig taartje gevuld met pittig gekruid lamsvlees
Whisky advies: Sheep Dip – Islay 6,35 per glas

 

Gerookte producten zijn bij ons huisgerookt. Wij roken namelijk zelf in onze eigen rookoven. Onze mastersmoker Marcel gebruikt verschillende houtsoorten variërend van appelhout tot snippers van oude whiskyvaten.

 

Meat - Vlees

Spareribs (Small)

Small 16,50

Volgens befaamd recept, zoet gemarineerd en gegarneerd met knoflooksaus
Whisky advies: Islay Storm – Islay 4,75 per glas

Pork Schnitzel (Small)

Small 14,50

Gepaneerde schnitzel met gebakken champignons en ui
Whisky advies: Glengoyne 10 yrs – Highland 4,60 per glas

Beef Liver

17,95

Gebakken stukjes runderlever met spek en uitjes, afgeblust met rode port
Whisky advies: Arran Port Cask Finish – Island 6,90 per glas

Braised Lamb Shank

18,75

Zacht gestoofde lamsschenkel met frisse honing-tijmsaus
Whisky advies: Glen Elgin 12 yrs – Speyside 4,50 per glas

Spareribs

19,50

Volgens befaamd recept, zoet gemarineerd en gegarneerd met knoflooksaus
Whisky advies: Islay Storm – Islay 4,75 per glas

Pork Schnitzel (Medium)

Medium 17,50

Gepaneerde schnitzel met gebakken champignons en ui
Whisky advies: Glengoyne 10 yrs – Highland 4,60 per glas

Piper Stew

17,95

Doedelzakstoofpotje van puur rundvlees. (Terwijl de doedelzakband optrad stond de stoofschotel op. Waren ze uitgespeeld dan was het eten klaar)
Whisky advies: Arran, Port Cask Finish – Island 6,90 per glas

Brisket & Beer Belly

21,50

Langzaam gegaard rundvlees getopt met buikspek, gelakt met appelstroop en bier
Whisky advies: Singleton of Dufftown – Spey Cascade – Highland 4,60 per glas

Pork Schnitzel (Large)

Large 20,50

Gepaneerde schnitzel met gebakken champignons en ui
Whisky advies: Glengoyne 10 yrs – Highland 4,60 per glas

Italian Scots

19,50

Varkenshaas gevuld met champignons en Gorgonzola
Whisky advies: Auchentoshan, Springwood – Lowland 4,50 per glas

 

Grilled - Van de grill

Beef Tournedos

24,50

Malse haasbiefstuk van een weiderund met Clapshot en portjus
Whisky advies: Talisker, Port Ruighe – Island 7,50 per glas

Chicken Breast

17,95

Malse kippenborst met gegrilde groenten en kruidenboter
Whisky advies: Glen Grant 12 yrs – Speyside 4,60 per glas

Boar & Venison Steak

21,50

Duo van wildzwijn en hertenbiefstuk met appel, honing en in whisky gewelde rozijnen
Whisky advies: The Dalmore 12 yrs – Highland 4,10 per glas

Chicken Breast (Small)

14,95

Malse kippenborst met gegrilde groenten en kruidenboter
Whisky advies: Glen Grant 12 yrs – Speyside 4,60 per glas

″We turns grills on″

 

3 gangen menu  47,50

Bij elke gang krijgt u een passend glas wijn, whisky of bier geserveerd

♦ Menu Starter - Voorgerecht:

Beef Carpaccio

Flinterdun gesneden ossenhaas met rucola, oude kaas en crunchy broadbeans
Wijn: Merlot of Whisky: Glen Moray Port Cask Finish of Bier: Dubbel

OF

Crispy Asparagus

Groene asperges omwikkeld met spek in een krokant jasje met kaassaus
Wijn: Chardonnay of Whisky: The Dalmore 12 Yrs of Bier: IPA

♦ Menu Main Dish - Hoofdgerecht:

Chicken Breast

Malse kippenborst met gegrilde groenten en kruidenboter
Wijn: Sauvignon Blanc of Whisky: Glen Grant 12 Yrs Bier: Blond

OF

Hake Fillet

Gebakken heekfilet met brandade van gerookte zalm en truffelmayonaisede
Wijn: Sauvignon Blanc of Whisky: Aberlour 10 Yrs Bier: Blond

♦ Menu Dessert - Nagerecht:

Chocolatte Madness

Chocoladetaart, chocoladeroomijs en chocoladesaus en slagroom
Wijn: Tawny Port of Whisky: Bowmore 12 Yrs of Bier: Guinness

OF

Blueberries Cheesecake

kaastaartje met blauwe bessen en slagroom
Wijn: Floralis Moscatel Oro Torres of Whisky: Jim Beam, Devil's Cut of Bier: Weizen

″Food without whisky is called breakfast″

 
 

NEITHER MEAT NOR FISH – VLEES NOCH VIS

Polenta Basket

18,50

Polentamandje gevuld met linzen, tomaat, rode ui, champignons en selderij
Whisky advies: The Dalmore 12 yrs – Highland 4,10 per glas

Fake Meat  VEGA 

17,95 (small 14,95)

Vegetarische schnitzel met gebakken champignons en ui
Whisky advies: Glengoyne 10 yrs – Highland 4,60 per glas

″Only went vegan because it's easier to spell than veterinarian″

 

*SMALL  >  Seniors Menu

Senioren menu (kleinere portie)

Op veler verzoek hebben wij bij een aantal gerechten op onze menukaart een kleinere variant (Small) toegevoegd.
Deze gerechten zijn net zo lekker maar dan zonder dat stuk wat voor de kleine eter net te veel is. Hiermee hopen wij bij te dragen aan het verminderen van voedselverspilling.
Natuurlijk kunt u bij ons ook altijd om een ′doggybag′ vragen. Wij vinden weggooien van voedsel erg jammer.

 

Reserveer tafel

Online tafel reserveren? Klik hier