Wat krijgen we bij ons hoofdgerecht?
Onze hoofdgerechten worden standaard geserveerd met gebakken aardappelen, frites, warme groente en salade in garnituurbakjes.
De bediening zal deze garnituurbakjes met alle plezier voor u aanvullen. Wij brengen u liever tijdens uw diner extra om zo te voorkomen dat we na afloop veel moeten weggooien. Op deze manier hopen wij bij te dragen aan het verminderen van voedselverspilling.
Vis
Hake Fillet
Gebakken heekfilet met een brandade van gerookte zalm en truffelmayonaise
Whisky advies: Aberlour 10 yrs – Highland 4,60 per glas
Tweed Kettle
Gepocheerde zalmfilet met groene asperges en limoen-koriandersaus
Whisky advies:
Speyburn, Bradan Orach - Speyside 4,00 per glas
Red Bass Fillet
Gebakken roodbaarsfilet op Lochness stamppotje met monstersaus
Whisky advies:
Lochness 5 yrs - Highland 4,60 per glas
Pie - Hartige taart
Curry Pie VEGA
Schots hartig taartje gevuld met een vegetarische curry van linzen
Whisky advies: Amrut Single Malt – India 4,60 per glas
Beef Pie
Schots hartig taartje gevuld met gestoofd rundvlees
Whisky advies: Oban 14 yrs, – Highland 4,60 per glas
Lamb Pie
Schots hartig taartje gevuld met pittig gekruid lamsvlees
Whisky advies: Sheep Dip – Islay 6,35 per glas
Gerookte producten zijn bij ons huisgerookt. Wij roken namelijk zelf in onze eigen rookoven. Onze mastersmoker Marcel gebruikt verschillende houtsoorten variërend van appelhout tot snippers van oude whiskyvaten.
Meat - Vlees
Spareribs (Small)
Volgens befaamd recept, zoet gemarineerd en gegarneerd met knoflooksaus
Whisky advies: Islay Storm – Islay 4,75 per glas
Pork Schnitzel (Small)
Gepaneerde schnitzel met gebakken champignons en ui
Whisky advies: Glengoyne 10 yrs – Highland 4,60 per glas
Beef Liver
Gebakken stukjes runderlever met spek en uitjes, afgeblust met rode port
Whisky advies: Arran Port Cask Finish – Island 6,90 per glas
Braised Lamb Shank
Zacht gestoofde lamsschenkel met frisse honing-tijmsaus
Whisky advies: Glen Elgin 12 yrs – Speyside 4,50 per glas
Spareribs
Volgens befaamd recept, zoet gemarineerd en gegarneerd met knoflooksaus
Whisky advies: Islay Storm – Islay 4,75 per glas
Pork Schnitzel (Medium)
Gepaneerde schnitzel met gebakken champignons en ui
Whisky advies: Glengoyne 10 yrs – Highland 4,60 per glas
Piper Stew
Doedelzakstoofpotje van puur rundvlees. (Terwijl de doedelzakband optrad stond de stoofschotel op. Waren ze uitgespeeld dan was het eten klaar)
Whisky advies: Ardmore, Legacy – Island 5,10 per glas
Brisket & Beer Belly
Langzaam gegaard rundvlees getopt met buikspek, gelakt met appelstroop en bier
Whisky advies: Singleton of Dufftown – Spey Cascade – Highland 4,60 per glas
Pork Schnitzel (Large)
Gepaneerde schnitzel met gebakken champignons en ui
Whisky advies: Glengoyne 10 yrs – Highland 4,60 per glas
Italian Scots
Varkenshaas gevuld met champignons en Gorgonzola
Whisky advies: Auchentoshan, Springwood – Lowland 4,50 per glas
Grilled - Van de grill
Beef Tournedos
Malse haasbiefstuk van een weiderund met Clapshot en portjus
Whisky advies: Talisker, Port Ruighe – Island 7,50 per glas
Chicken Breast
Malse kippenborst met gegrilde groenten en kruidenboter
Whisky advies: Glen Grant 12 yrs – Speyside 4,60 per glas
Boar & Venison Steak
Duo van wildzwijn en hertenbiefstuk met appel, honing en in whisky gewelde rozijnen
Whisky advies: The Dalmore 12 yrs – Highland 4,10 per glas
Chicken Breast (Small)
Malse kippenborst met gegrilde groenten en kruidenboter
Whisky advies: Glen Grant 12 yrs – Speyside 4,60 per glas
″We turns grills on″
3 gangen menu 47,50
Bij elke gang krijgt u een passend glas wijn, whisky of bier geserveerd
♦ Menu Starter - Voorgerecht:
Beef Carpaccio
Flinterdun gesneden ossenhaas met rucola, oude kaas en crunchy broadbeans
Wijn: Merlot of Whisky: Glen Moray Port Cask Finish of Bier: Dubbel
OF
Crispy Asparagus
Groene asperges omwikkeld met spek in een krokant jasje met kaassaus
Wijn: Chardonnay of Whisky: The Dalmore 12 Yrs of Bier: IPA
♦ Menu Main Dish - Hoofdgerecht:
Chicken Breast
Malse kippenborst met gegrilde groenten en kruidenboter
Wijn: Sauvignon Blanc of Whisky: Glen Grant 12 Yrs Bier: Blond
OF
Hake Fillet
Gebakken heekfilet met brandade van gerookte zalm en truffelmayonaisede
Wijn: Sauvignon Blanc of Whisky: Aberlour 10 Yrs Bier: Blond
♦ Menu Dessert - Nagerecht:
Chocolatte Madness
Chocoladetaart, chocoladeroomijs en chocoladesaus en slagroom
Wijn: Tawny Port of Whisky: Bowmore 12 Yrs of Bier: Guinness
OF
Blueberries Cheesecake
kaastaartje met blauwe bessen en slagroom
Wijn: Floralis Moscatel Oro Torres of Whisky: Jim Beam, Devil's Cut of Bier: Weizen
″Food without whisky is called breakfast″
NEITHER MEAT NOR FISH – VLEES NOCH VIS
Polenta Basket
Polentamandje gevuld met linzen, tomaat, rode ui, champignons en selderij
Whisky advies: The Dalmore 12 yrs – Highland 4,10 per glas
Fake Meat VEGA
Vegetarische schnitzel met gebakken champignons en ui
Whisky advies: Glengoyne 10 yrs – Highland 4,60 per glas
″Only went vegan because it's easier to spell than veterinarian″
*SMALL > Seniors Menu
Senioren menu (kleinere portie)
Op veler verzoek hebben wij bij een aantal gerechten op onze menukaart een kleinere variant (Small) toegevoegd.
Deze gerechten zijn net zo lekker maar dan zonder dat stuk wat voor de kleine eter net te veel is. Hiermee hopen wij bij te dragen aan het verminderen van voedselverspilling.
Natuurlijk kunt u bij ons ook altijd om een ′doggybag′ vragen. Wij vinden weggooien van voedsel erg jammer.