Wat krijgen we bij ons hoofdgerecht?
Onze hoofdgerechten worden standaard geserveerd met gebakken aardappelen, frites, warme groente en salade in garnituurbakjes.
De bediening zal deze garnituurbakjes met alle plezier voor u aanvullen. Wij brengen u liever tijdens uw diner extra om zo te voorkomen dat we na afloop veel moeten weggooien. Op deze manier hopen wij bij te dragen aan het verminderen van voedselverspilling.

Vis

Hake Fillet

18,25

Gebakken heekfilet met een brandade van gerookte zalm en truffelmayonaise
Whisky advies: Aberlour 10 yrs – Highland 4,60 per glas

Cod Fillet

18,25

In de oven gegaarde kabeljauwhaasje met grove mosterd en oude kaas
Whisky advies: Jura 10 yrs - Island 4,60 per glas

Tweed Kettle

19,75 (small 16,75)

Gepocheerde zalmfilet met groene asperges en limoen-koriandersaus
Whisky advies:
Speyburn, Bradan Orach - Speyside 4,00 per glas

 

Pie - Hartige taartje

Steak Pie

16,20

Schots hartig taartje gevuld met pittig gestoofd rundvlees
Whisky advies: BenRiach, Birnie Moss - Speyside 5,60 per glas

Curry Pie  VEGA 

16,20

Schots hartig taartje gevuld met een vegetarische curry van linzen
Whisky advies: Amrut Single Malt – India – 4,60 per glas

Gerookte producten zijn bij ons huisgerookt.
Wij roken namelijk zelf in onze eigen rookoven.
Onze mastersmoker Marcel gebruikt verschillende houtsoorten variërend van appelhout tot snippers van oude whiskyvaten.
 het wapen van schotland eigen rookoven met hout gerookt vlees en producten

 

Meat - Vlees

Spareribs (Small)

Small 16,30

Volgens befaamde recept, zoet gemarineerd en gegarneerd met knoflooksaus
Whisky advies: Islay Storm – Islay 4,75 per glas

Pork Schnitzel (Small)

Small 14,50

Gepaneerde schnitzel met gebakken champignons en ui
Whisky advies: Glengoyne 10 yrs – Highland 4,60 per glas

Beef Liver

17,85

Gebakken stukjes runderlever met spek en uitjes, afgeblust met rode port
Whisky advies: Arran Port Cask Finish – Island 6,90 per glas

Italian Scots

19,30

Varkenshaas gevuld met champignons en Gorgonzola
Whisky advies: Auchentoshan, Springwood – Lowland 4,50 per glas

Spareribs

19,30

Volgens befaamde recept, zoet gemarineerd en gegarneerd met knoflooksaus
Whisky advies: Islay Storm – Islay 4,75 per glas

Pork Schnitzel (Medium)

Medium 17,50

Gepaneerde schnitzel met gebakken champignons en ui
Whisky advies: Glengoyne 10 yrs – Highland 4,60 per glas

Piper Stew

17,95

Doedelzakstoofpotje van puur rundvlees. Terwijl de doedelzakband optrad stond de stoofschotel op. Waren ze uitgespeeld dan was het eten klaar
Whisky advies: Ardmore, Legacy 5,10 per glas

Brisket & Beer Belly

21,50

Langzaam gegaard rundvlees en buikspek gelakt met appelstroop en bier
Whisky advies: Singleton of Dufftown, Malt Master – Speyside 4,60 per glas

Pork Schnitzel (Large)

Large 20,50

Gepaneerde schnitzel met gebakken champignons en ui
Whisky advies: Glengoyne 10 yrs – Highland 4,60 per glas

Braised Lamb Shank

18,75

Zacht gestoofde lamsschenkel met frisse honing-tijmsaus
Whisky advies: Glen Elgin 12 yrs – Speyside 4,50 per glas

 

Grilled - Van de grill

Beef Tournedos

24,50

Malse biefstuk van de ossenhaas met Schotse whiskysaus
Whisky advies: Talisker, Port Ruighe – Island 7,50 per glas

Chicken Breast

17,95

Malse kippenborst met gegrilde groenten en kruidenboter
Whisky advies: Glen Grant 12 yrs – Speyside 4,60 per glas

Boar & Venison Steak

20,50

Duo van Wildzwijn en Hertenbiefstuk met appel en in whisky gewelde rozijnen
Whisky advies: The Dalmore 12 yrs – Highland 4,10 per glas

Chicken Breast Small

14,95

Malse kippenborst met gegrilde groenten en kruidenboter
Whisky advies: Glen Grant 12 yrs – Speyside 4,60 per glas

″We turn grills on″

 
 

3 gangen menu  47,50

Bij elke gang krijgt u een passend glas wijn, whisky of bier geserveerd

♦ Menu Starter - Voorgerecht:

Beef Carpaccio

Flinterdun gesneden ossenhaas met rucola, oude kaas en crunchy broadbeans
Wijn: Merlot of Whisky: Glen Moray Port Cask Finish of Bier: Dubbel

OF

Crispy Asparagus

Groene asperges omwikkeld met spek in een krokant jasje met kaassaus
Wijn: Chardonnay of Whisky: The Dalmore 12 Yrs of Bier: IPA

♦ Menu Main Dish - Hoofdgerecht:

Chicken Breast

Malse kippenborst met gegrilde groenten en kruidenboter
Wijn: Sauvignon Blanc of Whisky: Glen Grant 12 Yrs Bier: Blond

OF

Cod with Mustard

In de oven gegaarde kabeljauwhaasje met grove mosterd en oude kaas
Wijn: Sauvignon Blanc of Whisky: Jura 10 Yrs - Island of Bier: Blond

♦ Menu Dessert - Nagerecht:

Chocolatte Madness

Chocoladetaart, chocoladeroomijs en chocoladesaus en slagroom
Wijn: Tawny Port of Whisky: Bowmore 12 Yrs of Bier: Guinness

OF

Blueberries Cheesecake

kaastaartje met blauwe bessen en slagroom
Wijn: Floralis Moscatel Oro Torres of Whisky: Jim Beam, Devil's Cut of Bier: Kriek

″Food without whisky is called breakfast″

 
 

NEITHER MEAT NOR FISH – VLEES NOCH VIS

Roasted Veggies  VEGAN 

18,50 (small 15,50)

Geroosterde groenten met gember, Quinoa en munt
Whisky advies: The Dalmore 12 yrs – Highland 4,10 per glas

Fake Meat  VEGA 

17,95 (small 14,95)

Vegetarische schnitzel met gebakken champignons en ui
Whisky advies: Glengoyne 10 yrs – Highland 4,60 per glas

″Only went vegan because it's easier to spell than veterinarian″

 
 

SMALL; Iets minder maar net zo lekker

Op veler verzoek hebben wij bij een aantal gerechten op onze menukaart een kleinere variant Small (circa 100 gram)toegevoegd.
Deze gerechten zijn net zo lekker maar dan zonder dat stuk wat voor de kleine eter net te veel is. Hiermee hopen wij bij te dragen aan het verminderen van voedselverspilling.
Natuurlijk kunt u bij ons ook altijd om een ′doggybag′ vragen. Wij gooien liever geen voedsel weg.

 

Reserveer tafel

Online tafel reserveren? Klik hier