Cold Starters - Koude voorgerechten

Geserveerd met een ovenvers stokbroodje met kruidenboter

Smoked Chicken Salad

9,75

Salade met gerookte kip, granaatappelpitten en rooibosdressing
Whisky advies: Glen Moray – Chardonnay Cask – Highland 4,50 per glas

Salmon Tompouce

9,75

Tompoes van gerookte zalm, kabeljauw en botervis met whiskysaus
Whisky advies: Finlaggan Old Reserve – Islay 4,10 per glas

Beef Carpaccio

11,75

Flinterdun gesneden ossenhaas met rucola, oude kaas en crunchy broadbeans
Whisky advies: Glen Moray Port Cask Finish – Speyside 4,10 per glas

Highland Salad  VEGA 

9,75

Salade met brandnetelkaas, walnoten, appel en balsamicodressing
Whisky advies: Deanston Virgin Oak – Highland 4,10 per glas

Tomato Carpaccio  VEGAN 

7,50

Carpaccio van vleestomaten met dressing van gember en bosui
Glen Moray Port Cask Finish – Speyside 4,10 per glas

 
 

Warm Starters - Warme voorgerechten

Geserveerd met een ovenvers stokbroodje met kruidenboter

Crispy Black Tigers

9,75

Gepelde tijgergarnalen in een krokant jasje met koude whiskysaus
Whisky advies: Oban 14 yrs – Highland 6,10 per glas

Crispy Asparagus

9,75

Groene asperges omwikkelt met gerookt spek in een krokant jasje, geserveerd met kaassaus
Whisky advies: The Dalmore 12 yrs – Highland 4,10 per glas

Chicken Wings

9,75

Kippenvleugeltjes met Coca-Cola saus; populair in Edinburgh en Glasgow
Whisky advies: Tamnavulin – Double Cask – Highland 4,80 per glas

″A starter is just an excuse for an extra meal″

 
 

Soep

Plum Tomato Soup*

5,00

Tomatensoep met basilicum snippers gerookte zalm en ui

Mustard Soup*

5,00

Mosterdsoep met fijne stukjes komkommer en katenspek

″I live on good soup, not on fine words″

 
 

Extra's - Bijgerechten

Haggis (Try before you die) volgens Schots familie recept 2,00 (1 persoons proef hapje met warme whiskysaus)

Haggis is een vleesgerecht dat al in de 15e eeuw in Schotland bekend was. Het werd gemaakt van schapenvlees en -lever dat samen met ui, havermout, peper, zout, VOC-kruiden en een beetje whisky tot gehakt vermalen wordt. Oorspronkelijk werd dit dan in een schapenmaag gestopt voordat het geheel als een soort worst werd gekookt, maar tegenwoordig worden hiervoor meestal andere materialen gebruik. Alleen de vulling wordt gegeten. Bij ons met warme whiskysaus.

Beer Battered Onion Rings  VEGA 

2,75

Gefrituurde uiringen in bierbeslag

 

Kindermenu's

Kindermenu’s worden geserveerd met patat, appelmoes en mayonaise.

Keuze uit:

6,75

Kroket, frikadel, kipnuggets of hamburger

De Rosti Kipsalon Gezond en toch Vetlekker!

6,75

(Bedacht door groep 8a van CKC De Eshorst uit Beilen)
Aardappel Rösti bedekt met Kippendij Shoarma met bovenop gezonde salade en afgetopt met vet coole saus

TIP: Kinderen kunnen natuurlijk ook voor de SMALL versie van gerechten kiezen

 

Naast de gerechten die op de menukaart staan, heeft onze chef-kok vaak ook nog de ′Chef' Special′. Vraag ons.

″Good food is all the sweeter when shared with good friends″

Reserveer tafel

Online tafel reserveren? Klik hier