Kerstmenu bij het Wapen van Schotland

Hartelijk welkom op ons Schotse kerstfeest

Onze chef-kok heeft voor het kerstmenu van 2018 een aantal heerlijke
gerechten geselecteerd waarvoor we zoveel mogelijk
eerlijke, biologische, verse en verantwoorde ingrediënten
gebruiken die vooral zeer smaakvol moeten zijn.

U kunt zelf uw gangenmenu samenstellen.

3-gangenmenu € 37,50
4-gangenmenu € 40,00
5-gangenmenu € 42,50

Kindermenu € 6,50

 

Indien gewenst hebben we ook een menukaart met vegetarische gerechten en heeft u een allergie vertel het ons!

  

♦ VOORGERECHTEN

Butterfish Carpaccio
Flinterdun gesneden licht gerookte botervis met komkommer,
limoen-koriandermayonaise, dille en zeewier kroepoek

Whiskyadvies: Finlaggan – Sherry Finished - Islay. Per glas 7,00

Of

Bacon Carpaccio
Flinterdun gesneden buikspekrollade met mosterd, oude kaas en crispy quinoa
Whiskyadvies: Balvenie 12yrs – Double Wood - Speyside. Per glas 6,75

Of

Venison Carpaccio
Flinterdun gesneden hertenbiefstuk met rucola, carpacciodressing,
oude kaas en smoked broadbeans

Whiskyadvies: Finlaggan – Port Finished – Islay. Per glas 4,95

 

 

♦ SOEPEN

Plum Tomato Soup
Soep van tomaten met basilicum, snippers gerookte zalm en ui

Of

Broccoli and Stilton Soup
Soep van broccoli en blue stilton verfijnt met katenspek, nootmuskaat en koriander

Of

Royal Game Soup
Goed gevulde wildbouillon met wild zwijn, hert en bospaddenstoelen

 

 

♦  TUSSENGERECHTEN ♦

A Glimpse of Shrimps
Garnalen Croquetjes van Hollandse garnalen in combinatie met romige ragout en fijne kruiden
Whiskyadvies: Bowmore – Black Rock – Islay. Per glas 4,60

Of

A Stew Renew
Traditioneel stoofvlees met draadjes rundvlees in een smakelijke kalfsragout
gerold door de paneermeel tot Bitterballetjes

Whiskyadvies: Ballentine's – Christmas Reserve. Per glas 5,80

Of

Oh Deer
Herten Croquetjes gemaakt van verse wild ragout van herten poulet, rode wijn, uitjes,
jeneverbessen en ontbijtkoek

Whiskyadvies: Glen Moray – Port Cask Finish - Speyside. Per glas 4,50

 

 

♦ KINDERMENU

Er is keuze uit:

Kroket, Frikadel, Kipnuggets, Hamburger of een Kleine Schnitzel
geserveerd met patat, appelmoes en mayonaise
Als nagerecht een klein ijsje met Smarties en slagroom in een leuke beker om mee te nemen naar huis

 

 

♦  HOOFDGERECHTEN ♦

Bonnie Prince Charlie
Gebakken zalmfilet met een fijne mayonaisesaus van saffraan en citroen
Whiskyadvies: Edradour – Caledonia – Highland. Per glas 6,65


Of

Rob Roy MacGregor
Kalfs Sukade met portjus met tijm, stoofpeertjes en knolselderijpuree
Whiskyadvies: Glenfiddich – IPA – Speyside. Per glas 7,80

Of

William Wallace
Wild Zwijn Medaillons met hete bliksem en honing-mosterdsaus
Whiskyadvies: Jura - Superstition – Islands. Per glas 6,90

 Of

Our Famous Schnitzel
Gepaneerde schnitzel met gebakken ui en champignons
Whiskyadvies: Glengoyne 10yrs - Highlands. Per glas 4,60

 

 

♦  EXTRA'S ♦

Chips - Patat frites
Stovies  -
Gebakken aardappeltjes met ui
Onion Rings -
In bierbeslag gefrituurde uienringen
Chicory –
Witlofrolletjes met ham en kaas
Mixed Salad –
Gemengde frisse salade

Per stuk 1,00

 

♦  NAGERECHTEN

Merry Christmas
Vanilleijs met warme kersen en slagroom
Whiskyadvies: Arran – Amarone Cask Finish - Islands. Per glas 6,90

Of

Snowballs
Bolletjes vanilleijs gerold door de kokos met slagroom
Whiskyadvies: Cutty Black - 100 Proof. Per glas 4,60

Of

Cheesecake
Cheesecake met blauwe bessen en slagroom
Whiskyadvies: Tamnavulin – Double Cask - Speyside Per glas 4,80

 

 

Reserveer online

Online tafel reserveren? Klik hier