Kerstmenu 2025
✨ Vier de magie van Kerstmis bij Het Wapen van Schotland! ✨
Wij nodigen je uit om deze kerst samen met je dierbaren te genieten van Drentse gastvrijheid en een Schotse culinaire ervaring in ons sfeervolle restaurant. Op beide kerstdagen serveren wij een speciaal samengesteld kerstmenu dat de authentieke smaken van Schotland op een unieke manier verbindt met lokale streekproducten.
Laat je verrassen door ambachtelijke gerechten, puur natuur en ontzettend smaakvol. Elke hap vertelt een verhaal, en met meer dan 500 verschillende whisky’s in ons assortiment vindt je gegarandeerd de perfecte whisky om dit bijzondere moment te vieren.
Kom in de kerstsfeer en creëer samen met ons mooie herinneringen. Reserveer snel een tafel!
Beide kerstdagen is ons restaurant geopend vanaf 17:00 uur. We serveren ons 3, 4 of 5-gangen Kerstmenu. Dit is een keuzemenu, je kan het aantal gangen kiezen en per gang is er keuze uit 4 gerechten.
3-gangen Kerstmenu € 45,50
4-gangen Kerstmenu € 55,50
5-gangen Kerstmenu € 65,50
"Are you dreaming of a cosy restaurant with Christmas"
VOORGERECHT
Beef Carpaccio
Flinterdun gesneden ossenhaas, rucola, oude kaas en crunchy broadbeans.
Venison Carpaccio
Carpaccio van Hertenbiefstuk met krokant eekhoorntjesbrood en truffelsaus.
Prawn Carpaccio
Carpaccio van gamba’s met frisse citrus en een vleugje zeezout
Pineapple Carpaccio (Vegan)
Carpaccio van verse ananas met munt, walnoot, granaatappel en sinaasappeldressing
SOEP
Smokey and the Bandit
Romige soep van gerookte paprika, tomaat en bacon
Wild Rover
Schotse wildsoep met stukjes hert en wildzwijn
Peaky Blinders
Romige vissoep à la Tom Kha Kai
Robin Hood (Vegan)
Bospaddenstoelensoep met romige afdronk
TUSSENGERECHT
Pork Belly
Zacht gegaarde varkensbuik met geurige glühweinsaus
Wild Bear
Wildzwijn rack met zoetzure kersensaus.
Crab Claw
Krabpoten met luchtig champagneschuim
Bananarama (Vegan)
Gebakken banaan op de Schotse.wijze
HOOFDGERECHT
Beef Pepper
Gegrilde stukjes diamanthaas met pepersaus en kastanjechampignons
Lamb Shank
Langzaam gegaarde lamsschenkel met honing-tijmsaus en lavendel.
Heek Tartar
Gebakken heekfilet met warme tartaarsaus.
Schnitzel
(Regular, Small of Extra Large)
Met gebakken champignon en ui
Red Beet (Vegan)
Gegrilde rode biet met quinoa en gekarameliseerde walnoten.
EXTRA
Witlof rolletje met ham en kaas
Ambachtelijke patat frites
Gebakken aardappelen
Gefrituurde uienringen
Haggis
Gemengde salade
Mayonaise
NAGERECHT
Grand Dessert
Verschillende lekkernijen om de avond goed mee af te sluiten
Irish Coffee met Brownie
Koffie met Jameson Irish whiskey en slagroom.
Scotch Coffee met Muffin
Koffie met Drambuie en slagroom.
Haoler Coffee met Arretjescake
Koffie met lokale kruidenlikeur “Haolertje” en slagroom.